25.05.2018.

          Електро одељење ЈП за изградњу Лазаревца модернизовано је специјализованим возилом са хидрауличном корпом чија је вредност седам милиона и триста хиљада динара. Овом инвестицијом престала је потреба изнајмљивања оваквог возила од ЈП за комуналну привреду Лазаревац и самим тим омогућен је ефикаснији рад и модернизација јавне расвете. Ово основно средство за рад је већ од  21.05.2018. године потпуно стављено у функцију.

Возило је набављено захваљујући подршци ГО Лазаревац. Ово је једна успешна сарадња између нашег предузећа и општине. Корпа задовољава комплетно потребе предузећа за послове јавног осветљења, отклањања кварова и послове на унапређењу и модернизацији осветљења у нашој општини, изјавио је директор Јавног предузећа за изградњу Лазаревца Милан Платанић.

Радна висина тј дохват корпе је 14 метара што је апсолутно довољно да покријемо све типове стубова који постоје у нашој општини.

Набављањем ове корпе наше активности ће бити неупоредиво ефикасније и економичније јер више нећемо зависити од других подизвођача партнера него ћемо моћи у сопственој режији комплетно и у неком продуженом радном времену да отклонимо све кварове у неком разумном року. То је изузетно битно да би грађани смањили то време чекања од датума пријаве квара до отклањања квара, истиче директор Платанић.

Презентацији свих могућности овог возила на терену присуствовали су представници ГО Лазаревац, председник Бојан Синђелић, државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе Бојан Стевић и директор ЈП Топлификација Вукашин Јањевић.